Etelä-Karjalan pelastuslaitos

Nouhata_2017.jpg

Hurraa, hurraa, hieno saavutus! NouHätä! 2017 -kampanjaan osallistuu 506 koulua!!!! Rikoimme kaikki ennätykset. Nyt kampanjaan osallistuu 70 % kasiluokkalaisista. Tavoitteena on vuosittain saada peruskoulun kaikki kasiluokkalaiset mukaan NouHätä!-kampanjaan.

Kampanja opettaa turvallisuuden perusasiat kaikille mukana oleville kasiluokkalaisille. Turvallisuusopetus koostuu oppitunneista ja käytännön harjoituksista. Kampanjan tukee koulun turvallisuusopetusta ja -kasvatusta.

Kampanjan nettisivuilta www.nouhata.fi. löytyy ajankohtaista tietoa kampanjasta, oppimateriaalipankki, kuvia ja videoita kampanjasta sekä erilaisia pelisovelluksia. Kampanjalla on lisäksi omat Facebook-, Twitter- ja Instagram-tilit.

NouHätä! on Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön, Opetushallituksen, sisäministeriön, Pelastusopiston, pelastuslaitosten ja pelastusliittojen yhteinen kasiluokkalaisten valtakunnallinen pelastustaitokampanja. Kampanja on järjestetty vuodesta 1996 alkaen.

 

railo.jpg

12.1.2017 klo 15.00Pelastuslaitos varoittaa järvenselille muodostuneista suurista railoista, joita on viime päivinä havaittu ainakin Pien-Saimaan Riutanselällä ja Immalanjärvellä. Jäät voivat paikoin olla erittäin heikkoja railojen kohdalla ja niiden ympäristössä. Jäällä kulkijoiden tulee huomioida, että vaikka jäätä on paikoin paksulti rannan tuntumassa, voi ulompana jää silti olla erittäin heikkoa. Jäällä liikkuessa tulee aina varmistua, että jää on tarpeeksi paksua koko kulkumatkalla.

Lisätietoa:

Päivystävä palomestari, puh. (05) 616 7182


 


 

viisasvesilla.jpg

 

 

 

 

Miten sinun kodissasi poltetaan puuta?

  • Taitamaton uusiutuvan energian käyttö voi pilata naapuruston ilmanlaadun
  • Käyttäjä ratkaisee miten tulisijaa käytetään
  • Opettele tulisijallesi sopiva polttotapa. Tarkkaile savun väriä. Mitä vaaleampi, sitä parempi.
  • Kysy nuohoojalta missä kunnossa tulisijasi on ja miten sitä on käytetty

 

Opas puun polttoon (pdf)

Kuva, Maria Myllynen
Kuva Maria Myllynen

 

 
Kuuntele!
Palveluhakemisto