Etelä-Karjalan pelastuslaitos

 

Kokkojen poltto on sallittu juhannuksena jos metsäpalovaroitus ei ole voimassa

Metsäpalovaroituksen tilanne tulee vielä kaikkien kokon polttoa suunnittelevien tarkistaa juhannusaattona esimerkiksi Ilmatieteen laitoksen internetsivuilta. Tilanne päivitetään myös pelastuslaitoksen Facebook- ja Twitter-sivuille.

Pelastuslaitokselle ei tarvitse ilmoittaa juhannuskokon polttamisesta, ellei kyse ole yleisötapahtumasta. Mikäli kokkoa poltetaan yleisötapahtumassa johon arvioidaan osallistuvan yli 200 henkilöä, on laadittava yleisötapahtuman pelastussuunnitelma ja tehtävä risunpolttoilmoitus.

Kokon polttamisessa kannattaa muistaa, että sen sytyttäjä vastaa aina mahdollisista vahingoista, myös savu- ja nokihaitoista. Polttopaikka tulee valita siten että alusta, lähimaasto, läheiset rakennukset, veneet tai ihmiset eivät ole vaarassa. Kannattaa huomioida, että kokosta voi lentää kipinöitä kauaskin. Kokon palamista tulee aina valvoa selvin päin ja lähelle tulee varata riittävästi sammutusvettä ja muuta alkusammutuskalustoa. Harkitse aina ensin, ennen kuin sytytät. Onnettomuuksien estäminen on parasta mitä voit tehdä itsesi ja ympäristösi hyväksi.  

 

 

Kuuntele!

Palveluhakemisto